Šieno gėlių (Flores graminis) vonios ekstraktas

Atpalaiduojantis, naudingas raumenims. Nedažo vonios paviršiaus ir odos.

23,50

Šieno gėlės (Flores graminis) yra įvairių pievų augalų žiedų dalių, sėklų, smulkesnių lapų ir stiebų dalių mišinys. Daugiausia jas sudaro šluotsmilgės (Elymus), dirsės (Bromus), svidrės (Lolium), tikrieji eraičinai (Festuca pratensis), pieviniai pašiaušėliai (Alopecurus pratensis), kvapiosios gardūnytės (Anthoxanthum odoratum) ir šunažolės (Dactylis). Ekstrakte taip pat yra veikliųjų medžiagų iš paprastojo buroko šaknų. Šiuolaikiniai tyrimai rodo, kad paprastojo buroko šaknų ekstraktas veikia kaip antioksidantas, ne tik neutralizuoja senėjimą skatinančius laisvuosius radikalus, bet ir regeneruoja odos ląsteles. Šieno gėlių terapinis poveikis pagrįstas įvairių augalinių medžiagų, tokių kaip kumarinas, flavonoidai, eteriniai aliejai ir taninai, poveikiu. Šie ingredientai turi priešuždegiminių, kraujotaką skatinančių ir skausmą malšinančių savybių. Šieno žiedai tradiciškai naudojami sąnarių ir nugaros skausmams, įtampai, osteoartritui, rėmeniui ir gastritui malšinti. Jie rekomenduojami kaip vonios priedas esant mėnesinių ir menopauzės simptomams. Aromatingas šieno gėlių kvapas taip pat prisideda prie psichologinio atsipalaidavimo ir gali pakelti nuotaiką.

130-150 g produkto ištirpinti šiltame vonios vandenyje.
Ši hidroterapijos priemonė su vertingais vaistinių augalų ekstraktais taip pat puikiai tinka grožio ir sveikatingumo sektoriui. Jį galima naudoti ne tik voniose, bet ir kaip įvyniojimą, maišyti su visais mineraliniais milteliais, purvais, kreidomis ir panašiai. Alergiški žmonės turėtų atkreipti dėmesį į šieno žiedų sudėtį, nes jie gali reaguoti į žiedadulkes ir žoles.

VANDUO, PAPRASTOJO BUROKO ŠAKNŲ EKSTRAKTAS, PIEVŲ ŽIEDŲ EKSTRAKTAS, KALIO SORBATAS.
INCI: Aqua, Beta Vulgaris Root Extract, Flores Graminis Extract, Potassium Sorbate.

Liaudies medicina šieno žiedus naudoja kompresams ir vonelėms skausmui malšinti, įsitempusiems raumenims nuraminti ir atpalaiduoti, kraujotakai gerinti. Liaudies medicinoje šieno gėlių vonios, įvyniojimai ir kompresai laikomi stiprinančiais imuninę sistemą, kurių poveikis priskiriamas ne tik šieno žiedams, bet ir šilumai. Senovėje buvo tikima, kad burokėliai padeda stiprinti žmogaus lytinius hormonus ir yra afrodiziakas. Burokėlių sultys taip pat vartojamos kaip natūrali priemonė nuo lytinio silpnumo ir inkstų bei šlapimo pūslės akmenims šalinti. Medicinos tėvas Hipokratas rekomendavo burokėlių lapus, kad greičiau gytų žaizdos. Naujausi pranešimai rodo, kad burokų šaknų ekstraktai pasižymi antihipertenziniu, hipoglikeminiu, antioksidaciniu, priešuždegiminiu ir hepatoprotekciniu poveikiu.